Töltés

Hasznos

Alapvető tudnivalók az acélok hegesztéséről II.

A jó hegeszthetőség érdekében a normalizált szerkezeti acélok széntartalma nem haladhatja meg a 0,2%-ot. Esetükben ötvözőelem lehet a mangán, a króm, a nikkel, a molibdén vagy a réz. Ezek közül több is javítja ennek a típusú acélnak az edzhetőségét, ezért hegesztésük során rendkívül körültekintően kell megválasztani a hegesztési technológiát, illetve megtervezni a folyamatok sorrendjét a repedésveszély elkerülése érdekében.Alapvető tudnivalók az acélok hegesztéséről I.

Az acél egyik leggyakrabban alkalmazott ötvözőanyaga a szén, azonban más elemekkel vegyítve különféle tulajdonságait erősíthetjük, vagy újakkal ruházhatjuk fel.A bevont elektródás kézi ívhegesztés alapjai

Ez a hegesztési eljárás már több mint egy évszázados múltra tekint vissza, azonban kezdetben magasabb költségei miatt csak kevesen alkalmazták, így csak apránként vált ismertté.A lézerhegesztés fajtái II.

A lézerhegesztés egyik típusa a hővezetéses hegesztés, melynek során a lézer energiája hővé változik. Ez a hegesztési felületen hegfürdőt hoz létre, majd hőáramlással adja le a hőenergiát. A kiválasztott védőgáz nagyban befolyásolja a hőáramlást. Ez az eljárás minimális teljesítményt követel meg.Az oldal tetejére!