Töltés

Nyíregyháza - OKJ hegesztő képzés (választható eljárás)

Tanfolyam megnyitó: Frissítés...
Tanfolyam időtartama: Frissítés...
Tanfolyam vizsgadíja: Frissítés...
Tanfolyam ára: Frissítés...
Tanfolyam kezdőrészlete: Frissítés...
Egyösszegű befizetés esetén: Frissítés...

A férőhelyek száma korlátozott! Beiratkozás jelentkezési sorrendben!
Jelentkezz!


Gyakorlati órák száma (tanműhelyben): 70 %
Elméleti órák száma (tanteremben): 30 %
Férőhelyeinek száma: Frissítés...


Képzés moduljai, témakörei
Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem 10163-12
Gépészeti alapozó feladatok 10162-12
Hegesztés előkészítő és befejező művelete 10180-12
Válaszható hegesztési eljárások:

V11457-12 Volfrámelektródás semleges védőgázas ívhegesztő (TIG) feladatok+alumínium (E-000446/2014/A002)
11455-12 Bevont elektródás kézi ívhegesztés: (E-000446/2014/A006)
11453-12 Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztés: (E-000446/2014/A001)
11456-12 Gázhegesztés: (
E-000446/2014/A00)


A tanfolyamhoz professzionális hegesztőgépeket is biztosítunk.


Engedélyszámunk

E-000446/2014/A006; E-000446/2014/A007; E-000446/2014/A001; E-000446/2014/A002

Nyilvántartási számunk

E-000446/2014

Képzési program

A képzési programjaink, irodánkban Budapesten, a nyitvatartási időben megtekinthetőek.

Az OKJ hegesztő képzésről bővebben

Munkalehetőség    vizsgagarancia    nulla-zéró      bizalom    Tanácsadás      
 Munkalehetőség!     Vizsgagarancia!   Ingyenes Modulzárók!     Bizalom!         Karrier Építés!

Az OKJ hegesztő tanfolyam során az egyszerűbb, alapvetőbb hegesztési munkafolyamatokat és technológiákat sajátítják el. A tanfolyam jelentős részét, pontosan 70%-át a gyakorlati képzés, míg a maradék 30%-át az elméleti oktatás teszi ki. A gyakorlati elemek elsajátítása az általunk biztosított tanműhelyekben történik. A tanfolyam során 4 hegesztési eljárás közül választhatnak a hallgatók és mind a 4 eljárás esetén 10 pozícióból tanulhatják meg, hogy hogyan is kell helyesen bánni a hegesztőpisztollyal.


Annak ellenére, hogy fontosnak tartjuk, hallgatóink kellő mennyiségű elméleti tudást sajátíthassanak el a tanfolyam során, modulzáró vizsgáink mégis inkább gyakorlatközpontúak. A tanfolyam során hallgatóink mind melegen, mind hidegen hengerelt acél és alumínium lemezekkel (1-4 mm) dolgozhatnak, mely mellett természetesen más alapanyagok használatával is megismerkedhetnek.


Ezen hegesztő képzésünk OKJ rendszerű, ami azt jelenti, hogy a tanfolyam sikeres levégzése után hallgatóink egy nemzetközileg is elismert bizonyítványt kapnak.
Sőt, ha a tanuló záróvizsgáján elkészített munkadarabja a TÜV minősítési szabványnak is megfelel, illetve ő ezt külön kéri, akkor az OKJ-s bizonyítvány mellé még egy TÜV minősítést is beszerezhet.


Fogyóelektródás védőgázos ívhegesztésről bővebben:


A fogyóelektródás, másnéven MIG (esetleg MAG) ívhegesztés esetén egy villamosív képződik a hegesztett munkadarab és a huzalelektróda vége között. Az ívet egy aktív (MAG) vagy egy passzív (MIG) gázsugár védi. Kedvelt eljárás, hiszen szinte bármilyen típusú fém esetén használható.


Gázhegesztésről bővebben:


Az egyik legalapvetőbb hegesztési eljárás, melynek során a pálca anyag, illetve a hegesztendő felület az égőfej szájnyílásánál egybeolvad. Ezek egy közös, úgynevezett hegfürdőben összekeverednek, majd az anyag kihűlése és megdermedése után egy egységes varratot képeznek.


Volframelektródás semleges védőgázos ívhegesztésről bővebben:


Ezen hegesztési eljárás rövidítése AWI, de nemzetközileg a TIG mozaikszót használják rá. Az argon védőgázos hegesztés során a hegesztendő alapanyag illetve a volfrám-elektród közötti ívet egy argon buborék veszi körül. Az hogy ezen argon gázbuborék mennyire hatékonyan képes elletni feladatát, két dologtól függ. Egyrészről a argon gáz sűrűségétől, másrészről pedig a hegesztés sebességétől. Magasabb hegesztési sebesség esetén ugyanis a gázbuborékból könnyedén kiléphet az ív, vagyis a volframelektródás ívhegesztés komoly odafigyelést és precizitást igényel.


Bevont elektródás kézi ívhegesztésről bővebben:


Ezen hegesztési eljárás során a munkadarab és a fém elektróda között egy villamosív jön létre. Az elektróda bevonatából képződő gázok védőburokként szolgálnak hegesztés közben az olvadt fém számára. Közben a bevonatból egy úgynevezett salak képződik, melynek célja hogy eltávolítsa a szennyeződéseket az olvadékból és megvédje lehűlés közben a fémet azáltal, hogy egy védőréteget képez annak felszínén. Ezt az eljárást elsősorban a gépiparban, főként hajóépítésnél, illetve helyszíni, szerkezeti szereléseknél alkalmazzák.


Elérhetőségek:Jelentkezz!
Az oldal tetejére!